ИНФО:

  • Др. Ивана Рибара 115/б
  • 11070 Београд,Србија
  • 063/234-814 ; 063/384-020
  • info@cirilica-beograd.org
цирилица-лого

не одрецимо се најсрпскијег

Лијепи Срђан лијепо збори!


БЕОГРАД 14. 01. 2010
Курир


Срђан Драгојевић је гостујући у понедељак на ХРТ назвао себе „редатељем“ и поручио Хрватима да престану да ниподаштавају своју кинематографију!Ово, у најмању руку безразложно подилажење нашим комшијама десило се у емисији „Хрватска уживо“, у којој је Драгојевић најавио премијеру филма „Свети Георгије убива аждаху“ у загребачком биоскопу Европа. На водитељкино питање да ли је више редитељ или продуцент, потрудио се да не одудара од средине у којој је, па је „пургерски“ одговорио: „Ја сам пре свега редатељ“. Ова изненадна „хрваштина“ српског уметника није претерано фасцинирала новинарку, која се, за разлику од њега, није либила да све време хвали српски хумор. И баш због тога добила је пацку од Срђана.- Зашто ви Хрвати стално ниподаштавате свој филм?! Па, имате и ви одличних остварења, као што је, рецимо, „Кењац“ - озбиљно ју је прекорио Драгојевић.Али, убрзо му се на лице вратио широки осмех, с којим се и појавио у студију. Веома му је пријало да говори о популарности свог филма „Ране“ у „лијепој њиховој“, истакавши да му је много симпатично што су га прекрстили у „Озљеде“.Зашто се толико „уживео у улогу“ на хрватској телевизији, питали смо „редатеља“ по повратку у Србију.- Мени је сасвим небитно да ли сам причао на српско-хрватском или хрватско-српском, јер сам рођен и одрастао у СФРЈ, па ми је зато све то некако природно. А што се тиче тога како се осећам, најпре се осећам као писац, јер сам у улози продуцента само онда када морам да помогнем свом филму - појаснио нам је Драгојевић.Биће да је и овога пута чинио исто. 


Извор
Коментари
Додај нови
Додај коментар
Име:
Адреса ел.поште:
 
Веб страница:
Наслов:
УББЦоде:
[б] [и] [у] [урл] [quote] [цоде] [имг] 
 
:angry::0:цонфусед::цхеер:Б):евил::silly::dry::лол::кисс::Д:пинцх:
:(:схоцк::X:сиде::):П:унсуре::woohoo::хух::whistle:;):с
:!::?::идеа::arrow:

3.26 Copyright (Ц) 2008 Compojoom.com / Copyright (Ц) 2007 Алаин Георгетте / Copyright (Ц) 2006 Франтисек Хлива. Алл ригхтс ресервед.“

 
  

"Ћирилица" разно 


Српски лингвисти

Српски лингвисти својим ћутањем су допринели да се нестајање ћирилице из јавног живота погрешно тумачи као слободна воља грађана.

Члан 10 Устава Србије

У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћирилично писмо.
Службена употреба других језика и писама уређује се законом на основу Устава.

Један језик -
једно писмо

Суноврат ћирилице почиње двоазбучјем, а одговор:

Правило које влада у целој Европи: Један језик - једно писмо

Контакт

За све акције, идеје и предлоге које имате
у циљу да се прошири фронт одбране Ћирилице,
контактирајте нас кликом на КОНТАКТ
xml_get_current_column_number() = 10
xml_get_current_byte_index() = 1176