Подаци:

  • Др. Ивана Рибара 115/б
  • 11070 Београд,Србија
  • 063/234-814 ; 063/384-020
  • info@cirilica-beograd.org
cirilica-logo/Ћирилица-заштитни знак

ne odrecimo se najsrpskijeg/не одрецимо се најсрпскијег

Отворено писмо немачкој канцеларки Ангели Меркел

 Отворено писмо немачкој канцеларки Ангели Меркел

Ангела Меркел на транспаренту у Приштини

(Превод писма са немачког на српски језик)

Петар Милатовић Острошки, књижевник
Wehlistrasse 32-38/4/7
1200 Wien
Tel. (0650) 680 81 22
E-Mail: skic@chello.at 
www.milatovic.info
Austria

 

АНГЕЛА МЕРКЕЛ
Савезни канцелар
Dorotheenstraße 84
10117 Berlin
Telefon: 030 18 272-0
Fax: 030 18 10 272-0


Беч, 21. Децембар 2011.

          Цењена госпођо Меркел,
Ваша децидарна изјава, недавно изречена после састанка са терористом Хашијем Тачијем и окупаторсксим командантом КФОР-а Ерхардом Дрејсом  "Само политика и војни ангажман заједно могли би довести до решења на Косову", запрепастила је све мислеће људе, опасно угрозила елементарну менталну хигијену, дрско се наругала здравој памети и представља увертиру у дефинитиван сумрак памети.

Као демократско биће никоме не оспоравам право да се изабере властити пут. Међутим, мене дубоко забрињава Ваша одлука да уместо пута изаберете најобичнију странпутицу. Вашом најновијом изјавом на Косову и Метохији, најсветијој српској тапији, Ви сте, госпођо Меркел, изабрали пут којим су били кренули: Отомански освајачи 1389. године, Бенито Мусолини и Адолф  Хитлер 1941. године, Јосип Броз Тито 1945. године, Хелмут Кол, Ханс Дитрих Геншер, Алојз Мок, Курт Валхајм, Карољ Војтила и други злопочиниоци и црни мапокројачи 1991. године , а Ви, Вашим отвореним претњама српском народу при крају ове Господње 2011. године на свом примеру, на најгори могући начин, потврђујете прецизност Хегелових речи  који је свима нама оставио недвосмислену опомену: "Изгледа да политичари нису никакве поуке извукли из историје"!

Госпођо Меркел, ускоро ће 2012. година када се навршава равно 100 година од дефинитивног пораза и силаска са историјске сцене ондашњег "НАТО-а" који је оличавала ондашња Отоманска империја, а тај силазак, да Вас подсетим, иницирала је управо Србија са ослободилачким Првим Балканским Ратом!  

Тадашња измучена  и силована Србија смогла је снаге да после само шест година са историјске сцене сруши још један ондашњи "НАТО" 1918. године оличен у  тамници народа – Аустро-угарској империји!

Дакле, Србија је, кад су сви мислили да је дефинитивно сахрањена, по Божјем праву васкрснула, a Божије право је даклеко страије од свих каснијих овоземаљских права, и сахранила је 1918. године ондашњи "НАТО", понављам, оличен у Аустроуграској империји!

Сада, треба извући поуке из историје, правилно прочитати великог немачког философа Хегела и ако не треба очекивати пад овог данашњег НАТО-а, којим опет претите Србима на стогодишњицу Првог Блаканског Рата 1912. године, убеђен сам да ће се овај данашњи НАТО дефинитивно распасти на стогодишњицу пада Аустроугарске 2018. године.

Видите ли како Ваше речи "Само политика и војни ангажман заједно могли би довести до решења" могу да Вам се врате силином најгорег историјског бумеранга? Не претите Србима празном пушком која је у распадајућем стању!

Госпођо Меркел, својевремено, тачније речено 1991. године, у мојим говорима испред аустријског парламента, америчке амбасаде, седишта ОЕБС-а у Бечу, као и испред УН у Њујорку 1992. године, јавно сам говорио да треба организовати нови Нирнбергшки процес на којем би се судило Вашем преходнику и Вашем мецени који Вас је предложио за наследника - Хелмуту Колу, као и Хансу Дитриху Геншеру, Алојзу Моку, Курту Владхајму и другима због васкрсавања Четвртог великонемачког Рајха од Балтика до Јадрана. Због тих и каснијих речи на бранику правде, истине и достојанства, педантно аустријско правосуђе иницирало је три судска процеса против моје маленкости и ја сам, бранећи се сам без адвоката, успео да у сва три случаја катастрофално поразим педантно аустријско правосуђе које је узор данашњем Хашком трибуналу који успешно у парампарчад разбија мој кум др Војислав Шешељ!

После ове најновије Ваше децидарне изјаве "Само политика и војни ангажман заједно могли би довести до решења...", обавезују ме пред мојом савешћу и као човека и као писца да Вас добронамерно саветујем да се вратите са странпутице друштва уз које сте се сврстали: Отоманске империје, Бенита Мусолинија, Адолфа Хитлера, Јосипа Броза, јер то друштво Вас дефинитивно компромитује у историји; да се са те странпутице најгорег друштва у историји вратите на пут на којем ћете срести немачке философе:  Хегела, Канта, Шелинга, Ничеа, Лајбница, Екхарта, Шопенхауера, Хајдегера, затим немачке писце: Гетеа, Брехта, Мана, Граса, Ремарка, Шилера и, верујте ми на реч, уживаћете са немачким композиторима: Бетовеном, Брамсом, Вагнером, Штраусом, Шуманом и другима, јер то је Европа којој стреме сви часни Европљани, а не политичка ЕУ коју Ви трансформишете у вагоне прве и друге класе, али то није тема за ово писмо већ за неко друго.

Да закључим, госпођо Меркел, кад год се политика поистовети са војним ангажманом, на видику је мрак. Бежите из тог мрака, Богом Вас кумим, ако за Бога знате! Ако ме послушате видећете да политика може да буде и етика!

 

Свако добро у животу Вам желим,
Петар Милатовић, књижевник
Беч
Wehlistrasse 32-38/4/7
1200 Wien
Austria
Tel. (0650) 680 81 22
E-Mail: skic@chello.at
www.milatovic.info

2

 

Остани СРБин - пиши ћирилицом

 

 

 

 
  

"Ћирилица" разно 


Српски лингвисти

Српски лингвисти својим ћутањем су допринели да се нестајање ћирилице из јавног живота погрешно тумачи као слободна воља грађана.

Члан 10 Устава Србије

У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћирилично писмо.
Службена употреба других језика и писама уређује се законом на основу Устава.

Један језик -
једно писмо

Суноврат ћирилице почиње двоазбучјем, а одговор:

Правило које влада у целој Европи: Један језик - једно писмо

Контакт

За све акције, идеје и предлоге које имате
у циљу да се прошири фронт одбране Ћирилице,
контактирајте нас кликом на КОНТАКТ
xml_get_current_column_number() = 10
xml_get_current_byte_index() = 1176